Extra mogelijkheden of combineer je Wintersport met Cultuur

 

Extra mogelijkheden
extra sneeuwwandelenextra sledehondenextra pejo 3000

Sneeuw wandelen
Het is heerlijk om op deze manier te wandelen in de sneeuw. Onder stevige waterdichte wandelschoenen bevestig je speciaal hiervoor ontworpen ‘sneeuwrackets’. Hiermee kun je zonder al te diep weg te zakken in de sneeuw op de mooiste plekjes komen!

Folgarida - Marilleva - Madonna di Campiglio - Pinzolo
Bij voldoende belangstelling gaan we een tour maken van een dag naar Marilleva, Folgarida en Madonna di Campiglio. Deze laatste plaats wordt veel bezocht door de Italiaanse jetset. De pistes zijn prachtig en gevarieerd. Wie weet lunchen we dan bij de bekende Rifugio Graffer al Grostè met schitterend uitzicht op de Dolomiti Brenta en het Adamello massief!
Een andere dagtocht is van Marilleva via Madonna di Campiglio naar Pinzolo. Vanaf de Dos del Sabion heb je een schitterend uitzicht en kun je o.a. het Idromeer en de bergen langs het Gardameer zien.

Pejo
In januari 2011 is de hypermoderne “Pejo 3000” cabine lift in gebruik genomen. Deze ontsluit de hellingen van de Monte Vioz die behoort tot het Ortler- Cevedale Massief. De nieuwe cabine lift geeft skiërs de mogelijkheid tot het maken van een onvergetelijke afdaling van de legendarische “Val de la Mite” piste, een van de mooiste en verbazingwekkende afdalingen van de Alpen van maar liefst 8 km lang! Voor de “Val di Sole” is dit de 2e mogelijkheid, naast de Presena gletcher vanuit Passo Tonale, om op een hoogte van 3000 meter te skiën.Bij voldoende belangstelling gaan we hier een dag naar toe. Wie er al geweest is heeft deze uitstap ervaren als skiën in een oase van rust.

 

Combineer Wintersport met Cultuur

clutuur bergamo marqoos plcultuur bergamo altacultuur domplein Milaan

TIP: Verleng je vakantie met 1 of meer dagen en bezoek een prachtige Italiaanse stad bij een aangename wandel temperatuur! (In de zomer is het er 35 – 40 °C)

Bergamo
Bergamo is een prachtige oude stad in Lombardije, aan de rand van de Alpen. Het historische deel van de stad ligt op een defensieve heuveltop, ‘beschermd’ door dikke muren en staat bekend als de Città Alta (bovenste stad). De mooie Piazza Vecchia vormt het stedenbouwkundig middelpunt, omgeven door een mix van middeleeuwse en renaissancistische architectuur. Er is weinig verkeer en de smalle straatjes zijn aangenaam om te wandelen. Het is er ontspannen vertoeven op een van de terrasjes. Het moderne Bergamo strekt zich uit over de vlakte beneden de oude stad, de Città Bassa. De twee delen van de stad zijn met elkaar verbonden door een kabelbaan. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden (vanaf € 45,00 voor een 2-persoons kamer) in de buurt van de luchthaven en het centrum van Bergamo. Het is beslist de moeite waard om nog 1 (of meer) nachtjes te verblijven in Bergamo of Milaan. Bovendien is het vaak goedkoper om op vrijdag, zondag of maandag te vliegen.

Milaan
Bezoek aansluitend de modehoofdstad van Italie, maar er is zoveel meer dan fantastisch kunnen shoppen. Milaan heeft een aantal bijzondere musea en veel historisch erfgoed zoals b.v. de Duomo met een prachtig uitzicht vanaf het dakterras.