Yoga

Elke ochtend wordt een verfrissende hatha easy flow yogales aangeboden om de dag goed te beginnen. Hatha yoga is de basis van alle yoga en harmoniseert lichaam en geest. 'Hatha' betekent het samenbrengen van het mannelijke ('ha' betekent zon) en het vrouwelijke ('tha' betekent maan) in jezelf. Zo kom je meer in balans. Het easy flow element zorgt voor een dynamische les waarin zonnegroeten niet zullen ontbreken! Yoga laat je kennismaken met de subtielere niveaus van energie in je lichaam. We 'doen' yoga niet alleen met ons fysieke lichaam, maar voelen ook met ons emotionele lichaam. In elke les komen elementen terug van het achtvoudige Yogapad van Patanjali, zoals pranayama (ademhalingsoefeningen), asana's (houdingen) en dhyana (meditatie). Ik nodig je uit op deze skireis ook de reis in jezelf te maken. Yoga is het Sanskriet woord voor 'verbinding'. Tijdens deze vakantie waarin alles heerlijk is verzorgd, kun je je richten op die verbinding met jezelf, met elkaar en met de bergen om je heen. Yoga is geen doel, maar een middel om jou weer met jezelf te verbinden. Mijn lessen zijn geschikt voor iedere yoga beoefenaar; of je nu beginner bent of een ervaren yogi. Ieder mens ervaart yoga op zijn of haar eigen manier. Mijn lessen nodigen uit de verdieping in jezelf te onderzoeken en ze geven je lichaam de kans de ruimte in jezelf te ervaren.

 

Mindfulness

In de namiddag heb je de gelegenheid om deel te nemen aan een mindfulness bijeenkomst. Tijdens de sessie komen voornamelijk verschillende meditatievormen uit de 9-weekse MBSR-training van Jon Kabat Zinn aan bod en waar mogelijk zullen we aansluiten op de yogales van de ochtend.
Je leert jouw aandacht te richten op het HIER & NU. Na een actieve dag in de bergen is het goed om een moment van stilte te gebruiken om de “verbinding” in jou opnieuw te onderzoeken. Even hier de tijd voor nemen werkt vaak veel krachtiger wanneer je dat in groepsverband doet.
Het is niet nodig dat je een ervaren mindfulness beoefenaar bent om aan deze sessies deel te nemen.
De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk.